7 СТЪПКИ ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ВАШАТА СВАТБА

Първите 7 стъпки при организацията на вашата сватба

Първите 7 стъпки при организацията на вашата сватба.

Скъпи бъдещи булки и младоженци, За да не бъдат първите дни след годежа ви изпълнени с напрежение и чувство, че не знаете от къде да започнете, аз ви предоставям съвети за началните стъпки в организирането на вашата сватба.

Стъпка 1: Бъдете себе си На първо място не трябва да ви интересува как го правят другите хора. Това е вашият ден и спокойно можете да планирате нещата, както на вас ви харесва и смятате, че ще се чувствате най-комфортно. На сватбите , на които сте били, сигурно сте забелязали колко различно може да бъде всичко. Това как ще изглежда вашият сватбен ден зависи изцяло от вас.

Стъпка 2: Определяне на бюджета Едно от главните неща, което е хубаво да прецените след годежа е с какъв бюджет ще разполагате за вашата сватба. Неизбежно ще ви се наложи да правите компромиси, а може и да имате допълнителни непредвидени разходи. Затова е хубаво да сте подготвени с допълнителен бюджет за извънредни ситуации. Съветвам ви при определянето на бюджета, на първо място, да сметнете това, на което най-много държите. За да бъде сватбата ви елегантна, наблегнете на мястото и украсата. Ако държите да остави красив спомен, инвестирайте във фотограф и видеооператор. Ако искате да бъде много забавна и незабравима, намерете подходящия диджей. За да бъде инвестицията ви правилна, не се колебайте да споделите всяко ваше желание с хората, които ви обслужват. Обсъдете с тях кое е изпълнимо и подходящо.

Стъпка 3: Определяне на дата за сватбата За определяне на датата ако сте суеверни, вярвате в нумерология или друго е добре да планувате сватбата си от предходната година. Така ще имате време и има най-голяма вероятност да са свободни мястото, дисководещият, видеооператора , фотографа и всичко останало, което искате да бъде част от тържеството ви. Ако не сте суеверни е хубаво да имате резервни дати, за да не останете разочаровани ако първият ви избор отпадне, заради това, че ресторантът, DJ, фото или видео са заети или ритуалната зала и църквата не са свободни. Или ако държите точно тази дата просто изберете друго заведение, а подписа в ритуалната зала направете по рано.

Стъпка 4: Определяне концепцията на сватбата Можете да се спрете на цвят и тема на сватбата, които ви допълват. Решете дали искате да е на открито или закрито. Имате няколко варианта – сами да организирате сватбата си, да наемете професионална агенция, която да се заеме с тази дейност или да наемете декоратор.

Стъпка 5: Хора които трябва да поканите Важно е сравнително рано да уточните колко ще са гостите. От това зависи типът на ресторанта, който ще е подходящ. Хората, които са важа част от живота ви е добре, да се постараете да са сред гостите.Вероятно ще имате наставления от родителите да поканите повече роднини, които не сте виждали от години или въобще. За да се насладите на празника си е хубаво, да сте обкръжени от хората, чието присъствие ви прави щастливи и споделят вашата радост.

Стъпка 6: Избор на ресторант Когато вече сте решили каква искате да бъде вашата сватба и колко гости ще поканите е време да изберете ресторант, който да отговаря на вашите изисквания. Огледайте хубаво и си набележете няколко, за да не бъде много голямо разочарованието ви ако първият ресторант, който сте избрали е зает на тази дата или условията, които предлагат не ви устройват.

Стъпка 7: Избор на фотограф, оператор и дисководещ Ако не сте си избрали вече диджей, фотограф и видеооператор, чиято работа ви допада, добре е да се посъветвате с ваши близки, които е възможно да познават такива или да се допитате до приятели, които са минали вече по вашия път. Но не се предоверявайте. Срещнете се със няколко човека, вижте тяхната работа и преценете кой е вашият човек. Дисководещият има много важна роля – той разполага с добре подредена фонотека и ще задоволи вашите музикални желания. Също така ще ви помогне при избора на ритуали и игри, защото те са много и разнообразни. По време на тържеството се доверите изцяло на неговата преценка. Не забравяйте, че той е много по наясно как е най-добре да станат нещата, разбира се съобразено с вас. А фотографите и видеооператорите ще запечатат вашите моменти и емоции, и години наред ще ви напомнят за този вълшебен ден.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top

Сайтът записва и обработва Cookies, за да работи оптимално.